Afscheid nemen is moeilijk en brengt verschillende emoties met zich mee. Els Rosenmöller vindt dit een zeer essentieel deel van ons bestaan. Een moment van bezinning en stil staan bij hoe het leven was en hoe verder te gaan nu het leven er nog is. Het “weten” dat het leven eindigt maakt het leven puur, en geeft een naakte confronterende waarheid die je van te voren niet overziet. Dit kan een kracht geven om nog samen te vieren, samen intens te verbinden in wat er is. Samen het leven te vieren i.p.v. alleen maar stil te staan bij wat onherroepelijk komen gaat.

Samen aan tafel, eenvoudig, chic, Bourgondisch, net hoe je het graag hebben wilt, met alle creatieve mogelijkheden en  passende rituelen die je daarbij kunt bedenken.
|
Het laatste avond maal biedt overdenking, eerlijk zijn, vergeving, stilte, en vooral plezier, samen genieten van waar een mens voor leeft. Genieten van elkaar, waarbij een ieder tot zijn recht komt en ieder gerecht misschien een herinnering oproept. Delen wat er is (van de maaltijd en een woord).

Els Rosenmöller is in haar jonge jaren begonnen met de Hotelschool. Sindsdien heeft ze haar passie voor koken ontwikkeld en uitgebreid. Samen aan tafel, het leven vieren zolang het nog kan, samen stil staan bij mooie en ook ingewikkelde momenten van het leven dragen bij tot een verbondenheid die ruimte scheppend is.