Rouw komt voort uit verlies, op velen manieren ervaren we verliezen in ons leven,  verliezen kunnen zeer intens en ingrijpend zijn en het hart bezeren.

Verlies van zekerheden waarmee we gewend zijn te leven,  kunnen onherroepelijk verstoord worden en je wereld op z’n kop zetten en zo ontzettend veel pijn doen. Het leven vraagt dan om herinrichting en vaak is een hele opgave.

Verlies van gezond zijn, van en partner of een dierbaar persoon, familie, kan je zo verdrietig maken dat je de weg naar een leven zonder deze pijn niet kan zien. De vraag waarom dit moet gebeuren en of dit alles een betekenis heeft maakt onzeker en kan een verlaten eenzaam gevoel geven. Niemand kan zien en invoelen hoe jij je voelt, en mag je rouwen zolang als dat nodig is van jezelf? En van je omgeving? Rouw is van groot belang bij verlies. Verdriet kunnen voelen en ervaren geeft ruimte om uiteindelijk in verbinding met je eigen innerlijke kracht de nieuwe weg te vinden.

Dit alles kan een weg zijn van niet begrepen worden of jezelf te belastend vinden naar de ander toe. Een weg die door verwarring en verdriet geen uitzicht heeft. Dit maakt dat Dipa een belangrijke schakel kan zijn in het vinden van handvatten om samen met wat er nog wel is verder te gaan. Met een groot inlevingsvermogen en professionele individuele aandacht en empathie kan samen gewerkt worden. Samen bouwen aan een nieuwe fundament wat de mens sterkt om tot aanvaarding te komen van de nieuwe levensfase.